Servicii de la A la Z

Colectare deșeuri infecțioase

colectare-deseuri-infectioase

Peste 16 ani de experienta

Ajutam peste 500 de clienti in fiecare an

In fiecare an, la nivel mondial, se administreaza milioane de preparate injectabile, insa nu toate acele si seringile utilizate sunt eliminate ulterior in mod corespunzator, iar prin microorganismele potential daunatoare pe care le contin, pot infecta pacientii din spitale, personalului sanitar sau publicul larg. Prin urmare, actiunea de colectare deseuri infectioase este extrem de importanta pentru intreaga societate.

Firma noastra ofera astfel de servicii tuturor unitatilor sanitare, fie ca e vorba de spitale, policlinici, cabinete medicale, saloane de infrumusetare sau laboratoare. Noi de ocupam astfel cu:

 • Colectarea
 • Manipularea
 • Transportul
 • Eliminarea totala a deseurilor infectioase;

Colectare deseuri infectioase in conformitate cu normele europene

Deseurile infectioase sunt cele care au fost contaminate cu sange sau alte fluide biologice, precum si cu bacterii, virusuri, toxine sau paraziti. Gama de astfel de deseuri este destul de variata, insa echipele noastre sunt in masura sa le colecteze si sa le elimine, indiferent de natura lor. Prin urmare, preluam de la unitatile sanitare urmatoarele produse, pe care le eliminam ulterior:

 • Seringi si ace
 • Catetere
 • Recipiente pentru sange sau alte fluide
 • Perfuzoare, sonde
 • Manusi
 • Comprese, pansamente
 • Pungi pentru colectarea urinei
 • Membrane de dializa
 • Materiale de laborator folosite, etc.

Toate acestea, daca nu sunt gestionate in mod corespunzator, reprezinta o sursa majora de transmitere a bolilor. Noi asiguram servicii de colectare deseuri infectioase, transport si eliminarea lor finala, cu respectarea normelor si standardelor europene si a legislatiei romanesti referitoare la gestionarea deseurilor medicale.

Colectare deseuri infectioase in ambalaje speciale

Dispunem de toate conditiile necesare indeplinirii acestor proceduri conform reglementarilor in vigoare si utilizam pentru ambalare saci de culoare galbena, conform codului de culoare stabilit la nivel international, in care colectam materialul biopsic si organe de la sectiile de chirurgie si obstetrica sau de la laboratoare, tampoane, comprese si pansamente imbibate cu lichide biologice sau cu sange, recipiente si echipamente medicale de unica folosinta, precum si alte materiale de laborator. Seringile, acele, cateterele, perfuzoarele, lamele de bisturiu sau sticlaria, care au venit in contact cu lichide biologice sau sange, sunt ambalate si transportate in cutii cu pereti rigizi, astfel incat este eliminat riscul de contaminare sau ranire in timpul operatiilor de manipulare si transport.

Risc de contaminare eliminat in operatiile de colectare deseuri infectioase

Recipientele pe care le utilizam sunt etanse si impermeabile, cu un sistem sigur de inchidere si inscriptionate adecvat, astfel incat este inlaturat riscul de contaminare a personalului care le manipuleaza sau a mediului inconjurator. Sacii galbeni din polietilena sunt marcati cu pictograma Pericol biologic, au o mare rezistenta mecanica si nu permit scurgerea de lichide. Transportul acestor deseuri pana la locul unde vor fi eliminate il executam respectand cu strictete normele de securitate, astfel incat atat personalul cat si populatia beneficiaza de protectie perfecta in timpul operatiilor de colectare deseuri infectioase.

Tinand cont ca aceste operatii trebuie efectuate numai de catre lucratori foarte bine instruiti, va putem asigura ca personalul nostru este unul calificat si profesionist in aceste procedee, cunoscand toate aspectele legate de colectarea si transportul deseurilor medicale.