Servicii de la A la Z

Ignifugare lemn

ignifugare-lemn

Peste 16 ani de experienta

Ajutam peste 500 de clienti in fiecare an

Ignifugarea reprezintă procesul prin care se aplică un tratament sepcial materialelor combustibile cu scopul de a crește rezistența acestora la ardere și pentru a reduce viteza de propagare a flăcărilor. Substanțele ignifuge ce sunt aplicate pe suprafața acestor materiale inhibă flăcările, astfel reducând riscul de răspândire al incendiului în cazul în care acesta a avut loc. Serviciinonstop.ro vă pune la dispoziție servicii de ignifugare lemn și textile, având grijă astfel de casa dumneavoastră.

Necesitatea procesului de ignifugare lemn si textile

Lemnul nu doar că este cel mai vechi material de construcții, dar este și preferat de majoritatea constructorilor deoarece are mai multe calități: ține căldura în interiorul încăperii, se poate prelucra foarte ușor, face parte din natură, prin urmare este biodegradabil și cel mai important aspect probabil, este că nu presupune costuri ridicate în comparație cu alte materiale de construcții. Dezavantajul principal al cestuia este că face parte din categoria materialelor combustibile care sunt predispuse incendiilor, dar și mucegaiurilor sau diverselor insecte. Procesul de ignifugare schimbă comportamentul lemnului la contactul cu flăcările, acesta devine mai rezistent, iar incendiul poate fi stins rapid, evitând astfel pagubele de proporții mari. Orice construcție din lemn ar trebui supusă acestui tratament cu substanțe ignifuge. Această operațiune este o investiție pe termen lung, cu efecte benefice și sigure. Procedeul nu este dăunător mediului înconjurător sau sănătății oamenilor, substanțele fiind special concepute să îndeplinească toate condițiile.

Pe lângă materialul lemnos, și materialele textile se încadrează în categoria celor care se aprind cu ușurință. Acestea pot provoca răni grave sau chiar dezastre inimaginabile cu persoane care își pierd viața. Și în acest caz, ignifugarea reprezintă aplicarea unor substanțe ignifuge care să întărească rezistența textilelor la ardere. Trebuie menționat că acest tratament special nu exclude posibilitatea ca materialele textile să nu mai ardă, ci doar întârzie propagarea flăcărilor. Substanțele care stau la baza acestui proces au o importanță majoră. Pentru ca procesul de ignifugare să se desfășoare corect, iar rezultatele acestuia să fie într-adevăr eficiente, ignifugele trebuie să îndeplinească anumite condiții:

  • Să nu deterioreze materialul, afectându-i rezistența și structura
  • Să nu decoloreze sau să șteargă anumite imprimeuri speciale
  • Să nu-și piardă efectul dacă materialul este supus unor spălări repetate
  • Să nu afecteze sănătatea celui care vine în contact cu acel material

Procesul de ardere al materialelor textile nu este identic la toate dintre acestea, deoarece unele dintre ele sunt mai mult sau mai puțin dispuse la riscul aprinderii. De aceea, specialiștii țin cont de proprietățile fiecărui material în parte și aplică doze de substanțe în mod corespunzător. De exemplu, bumbacul este o fibră celulozică și se aprinde ușor, pe când lâna și mătasea se aprind, dar datorită compoziției chimice, acestea ard lent.

Alege un adevarat specialist in ignifugare lemn si textile!

Dacă te-am convins de necesitatea procesului de ignifugare și vrei să aflii mai multe, echipa serviciinonstop.ro va așteaptă și cu alte informații. Alege prevenția și elimină riscurile unui incendiu ce poate distruge munca de-o viață a omului. Serviciile noastre se adresează tuturor persoanelor și firmelor ce vor să-și protejeze clădirile și echipamentele de forța distrugătoare a flăcărilor
ignifugare-lemn