Servicii de la A la Z

Hidranți

AUTORIZATIE-HIDRANTI
Peste 16 ani de experienta

Instalatii interioare si exterioare de hidranti pentru siguranta oamenilor impotriva incendiilor

hidrantiHidrantii sunt dispozitive utilizate pentru prevenirea si stingerea incendiilor si sunt instalati la surse de apa principale care permit racordarea si alimentarea lor continua cu apa.

Aceste echipamente necesita verificare periodica, orice defectiune putand afecta buna utilizarea in caz de urgenta.

Exista doua tipuri de hidranti: de exterior si de interior cu specificatii de verificare in functie de spatiul in care au fost instalati.

Clasificarea hidrantilor – Amplasare, aplicabilitate si functionalitate

In functie de amplasare, aceste dispozitive se impart in hidranti interiori si hidrantii exteriori.

Hidrantii exteriori: se utilizeaza atat pentru stingerea incendiilor, cat si pentru alte necesitati specifice. In functie de aplicabilitate, se impart in:

 • Hidranti de suprafata

  Sunt dispozitive care asigura alimentarea cu apa a utilajelor speciale pentru actionarea impotriva incendiilor si pentru alte aplicatii autorizate necesare in anumite situatii;

 • Hidranti subterani

   

  Hidrantii exteriori subterani sunt amplasati pe conductele magistrale, deservind aceluiasi scop (de a stinge incendiile) si facilitand racordarea cu hidrantii portativi pe care ii au in dotare echipajele de pompieri;

 • Hidranti portativi

   

  La fel ca si celelalte doua tipuri de hidranti exteriori, asigura alimentarea utilajelor specializate cu scopul de a stinge incendiile.

Categoria de dispozitive exterioare este executata din fonta, hidrantii fiind echipati complet cu alte accesorii necesare: cot pentru cele amplasate la exterior si cot si o cutie de protectie pentru cei montati subteran.

Hidrantii interiori se monteaza in interiorul cladirilor (ansambluri rezidentiale, companii, institutii, fabrici, hale etc).

Aceste instalatii presupun amplasarea unei cutii de hidrant complet echipata cu toate accesoriile necesare, montata pe unul dintre pereti (incorporata sau plasata direct pe perete): robineti pentru hidrant cu racord fix, role de furtun de refulare, tevi de refulare, racorduri legate cu robinet si cheie pentru racorduri.

Mentiuni si specificatii de intretinere si utilizare

Dupa montarea hidrantilor, o persoana este desemnata pentru verificarea si testarea constanta a acestor instalatii.

Intrucat instalatiile de hidranti fac parte din intreg sistemul impotriva incendiilor, acestea reprezinta elemente cheie, persoana insarcinata cu verificarea acestora fiind responsabila de functionarea corecta si starea tehnica a acestora.

Firma ServiciiNonStop.ro asigura:

 • Marcarea accesibila a hidrantilor si panourilor de control

   

  Instalatiile de acest tip necesita semnalizare si marcare corecta, astfel incat sa fie usor accesate in cazurile de urgenta;

 • Amplasarea corecta a hidrantilor

   

  Instalatorii specializati vor amplasa intotdeauna aceste instalatii in spatii complet accesibile pentru de pompieri, in cazul incendiilor fiind importante: timpul de conectare la hidranti si actionarea rapida.

  Drept urmare, atat in cazul hidrantilor exteriori, cat si in cazul celor interior, nu se va bloca accesul imediat la acestia, fiind interzisa depozitarea obiectelor in jurul sau pe hidranti (interior) sau blocarea accesului;

 • Starea tehnica a instalatiilor

   

  Se vor verifica saptamanal, atat instalatiile interioare, cat si cele exterioare: verificarea etanseitatii garniturilor, verificarea presiunii, robinetii – sistemul de deschidere/inchidere sa fie facil, identificarea coroziunii, scurgerilor si alte defecte vizibile.

In cazul instalatiilor interioare, se verifica toate elementele componente, punandu-se accent pe cutiile de protectie care vor fi inlocuite ori de cate ori este nevoie.

Performanta hidrantilor si serviciilor aferente – O responsabilitate comuna recomandata de specialistii ServiciiNonStop

Ca in cazul oricarui instructaj, specialistii ServiciiNonStop asigura verificarea periodica si actionarea in cazuri de urgenta.

In plus, profesionistii ServiciiNonStop instaleaza si informeaza intreaga structura ierarhica a personalului sau locuitorilor din cadrul cladirilor sau spatiilor unde sunt montati atat hidrantii cat si panourile de acces si control.

Pentru informatii suplimentare contactati reprezentantii ServiciiNonStop.